lauantai 3. maaliskuuta 2012

Pikavippi ja velkakierteen katkaisu

Pohjalaisten Ilkka -lehdessä todettiin, että pikavippikierre ei oikene helposti. Vaasan kaupungin velkaneuvoja toteaa, että yleensä on helpompaa auttaa sellaisia kavereita, jotka eivät ole itse aiheuttaneet velkaongelmaansa.

Velkaneuvonnassa on enemmän ja enemmän niitä, jotka ovat pikalainan vuoksi velkakierteessä. Ongelmana on se, että velkaneuvontaan hakeudutaan usein vasta viime hetkellä.

Vaasan kaupungin velkaneuvonnan asiakkaista suurin osa on entisiä yrittäjiä ja yksinhuoltoäitejä. Jotkut joutuvat kierteeseen kun sairaus tai työttömyys yllättää. Nuoret joutuvat velkakierteeseen usein siksi, että he eivät ole pystyneet suunnittelemaan omaa talouttaan. Nuorten velkaantuminen on iso ongelma.

En tiedä, mikä on paras tapa katkaista velkakierre. Eräällä ystävälläni oli tuhansien eurojen velat. Suuri osa oli pikavippivelkoja ja kulutusluottoja. Hän tarvitsi rahaa myös talonsa remonttiin. Hänen onnistui saamaan tarpeeksi suuri laina remonttia varten (talo panttina), että maksoi ensin kaikki pikalainansa ja kulutusluottonsa. Sen jälkeen oli hyvä tehdä remonttia ja maksaa remonttilainaa pikkuhiljaa pois. Korkokin on ihanan matala verrattuna pikavippeihin ja kulutusluottoihin.

Pikavippejä:
Nopsalaina
Vippi24
Risicum
Etua
Laina

Pikavippisivustoja:
pikavipit.biz
pikavippisivustot.com
uudetpikavipit.com

Lainaa pankista:
Osuuspankki
Nordea
Säästöpankit
Sampo
Tapiola
Handelsbanken
Aktia

Jos tarvitset apua pikavippiongelmiin:
Kuluttajaviraston hakupalvelu
Ota myös yhteyttä kaupunkisi tai kuntasi velkaneuvontaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti