perjantai 14. syyskuuta 2012

Miielipiteitä pikavipeistä

Iltasanomat uutisoi Suomen pikavippien määrää. Lehden keskustelupalstalta löytyi muun muassa tällaisia kommentteja:
Miksi toimivaa hommaa halutaan kieltää? Vuosikorkojen laskeminen on naurettavaa kun laina aika on viikkoja.
Ja tässä vähän matematiikkaa, jossa vippejä pidetään laillisena rosvouksena.

Jos keskimääräinen vippi on ollut 246 euroa, on vippifirman minimiveloitus ollut vähintään 300 euroa. Eli noin 50 euroa kerrottuna lainojen määrällä (383 767*50) = 19 188 350 euroa (lue 19,2 miljoonaa). Pikavippifirmojen korkokulut 94 miljoonalle noin 4 % vuosikorolla/3 kuukautta= noin 1 miljoona eli vähintäänkin kolmen kuukauden aikana pikavippifirmojen puhdas tuotto on ollut 19-1 = noin 18 miljoonaa euroa. Eipä ihme,että nurinaa heidän taholtaan korkokatosta (max. 50 %) esiintyy . Johan tämä on nykyisellään laillista rosvousta !!
Vippaaminen ei ole kuulemma mitään uutta. Sitä on ollut aina ja tulee aina olemaan.

Näin on aina toimittu, jokainen tarvitsee silloin tällöin "tosi tarpeeseen" satasen tai pari. Aina on kaverillekin maksettu muutama kymppi palkkiota. Nyt kun voi anonyyminä otaa vipin, jo on holhoajat kimpussa. Ei nämä vippifirmat "varattomille" lainaa, toiminta on hyvin järjestettyä. Prosenttien laskeminen noin pienistä absoluuttisista luvuista on poliittista hypetystä. Jos ei ko. yhtiöt hooida vippausta, se siirtyy taas yksityisille jobbareille ja korvaus ei ole muutamia kymppejä vaan satanen viikossa satasen vipistä ja perintä ei ole enää pehmoperintää! Käykää poliitikot tämän Euroopan kriisin ja kusetuksen kimppuun; näpertelystä tositoimiin!
Ota omasta taloudesta vastuuta!
Kun lainaa saa näin helposti,niin johonkinhan se johtaa. Omasta taloudesta vastuuntunto helposti katoaa ja ongelmakohdat selvitetään pikavipillä,ei extra-työnteolla tai säästäväisyydellä.Tällä sitten rahastavat jotkut. Aika surullista,kuin huumeita möisi.
Kenellä vastuu velkakierteestä?
Vastuu kuuluu pikavippifirmoille kun ihmiset joutuvat velkakierteeseen melkein 1000 % koroista. Heidän pitää olla maksumiehiä.
Kuten näkyy, pikavipit herättävät keskustelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti